- Hortus ter Saksen VZW

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

N A J A A R   2 0 2 1

Registreer voor de nieuwsbrief

Mobiele fruitpers
Zaterdag 18 september 2021, 8 – 17 uur
Zoals elk jaar komt de mobiele fruitpers van Frederik Lerouge naar de parking van Hof ter Saksen. Wie fruit heeft kan vanaf 75 kg zijn eigen fruit laten persen en pasteuriseren, waarna het een jaar houdbaar is.

Oogstfeest
Zondag 19 september 2021 van 14 – 17 uur
Het is een tweejaarlijkse traditie dat de mensen van het Natuureducarief Centrum Hof ter Saksen in samenwerking met een aantal partners in september het Oogstfeest organiseren in de hoogstamboomgaard van Hof ter Saksen. 

Aperitiefgesprek ‘Op zoek naar het paradijs: de flora op het Lam Gods’ door Paul Van den Bremt.
Zondag 3 oktober 2021 10-12.30u
Op 3 oktober geeft Paul Van Den Bremt een voordracht over de planten op het retabel van het Lam Gods. Paul Van Den Bremt is mede-auteur van het boek ‘Op zoek naar het paradijs, Flora op het Lam Gods’. 

‘200 B(l)oeiende Planten
Donderdag 14 oktober 2021 van 20 – 22u
Natuurgids, betuurslid van Hortus ter Saksen en docent plantkunde en natuurbeheer op rust Dirk De Roose, vond eindelijk tijd om in zijn vele digitale plantendia’s te grasduinen. Hij selecteerde de 200 beste voor deze avondvoordracht: plantportretten.

Noord-Engeland: tuinen en natuur
Donderdag 9 december 2021, 20 – 22 uur
Mensen die Engeland bezoeken houden zich dikwijls bij de onderste helft van het land, waarbij de Cotswolds de meest noordelijke regio is die ze willen bezoeken. Yorkshire beschouwen ze dan als een streek om snel doorheen te rijden op weg van Hull naar Schotland, het noorden van Engeland onbezocht achterlatend. Onterecht! 

Natuurtochten

NATUURTOCHTEN
Programma wordt binnenkort gepubliceerd

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu